חופשת חורף ספורטיבית מתחילה

בטיסת אל על לג'נבה.

טיסת אל על הראשונה ככלל והראשונה לג'נבה בפרט , יצאה לדרכה

ב- 29 בספטמבר בשנת 1948 .

הייתה זו הטיסה האזרחית הראשונה שנרשמה כטיסה של מוביל ישראלי.

מטוס דוגלס  54 C , שהושאל מחיל האוויר הישראלי, נצבע בצבעים אזרחיים ועליו התנוסס שמה של חברת התעופה הלאומית החדשה

אל על שם שניתן לה ע"י מר דוד רמז שר התחבורה הראשון של ישראל.

טיסה זו יצאה לג'נבה שבשוויץ, כדי להביא ארצה את מי שהיה מיועד

להיות נשיאה הראשון של מדינת ישראל מר חיים וייצמן ורעייתו.

תשע שעות ערכה הטיסה הלוך ועשר שעות ערכה הטיסה חזור.

כיום זמן הטיסה שונה לבלי הכר.

אל על תפעיל במהלך עונת החורף, עד סוף חודש מרס 2000 , שתי טיסות שבועיות לג'נבה בימי ראשון וחמישי בבוקר : החל מה- 2 בינואר 2000 ,

תפעיל אל על את טיסות יום ראשון במטוסי ג'מבו בואינג 747-200 , ואילו

טיסות יום שישי יופעלו ע"י מטוסי בואינג 757 או 737 החדישים אותם

רכשה אל על במהלך השנה החולפת.

במהלך השנים האחרונות הטיסה אל על כ- 35000 נוסעים על הקו לג'נבה מידי שנה, כאשר כמחצית התנועה הינה תנועת חורף המורכבת בעיקרה נופשים היוצאים לחופשת הסקי השנתית.

בכוונת אל על להגדיל נפח התנועה בקו בשנה הקרובה.

​

ידיעה לעיתונות

דף 1 מתוך 1

תאריך:

13.12.99

מאת:

לשכת הדובר

פקס:  03-9717410        טל': 03-9716904

חידת מילניום מיוחדת של חמיצר במאגזין הנוסעים של אל על.

הפותר ימריא לשנת 2000  עם 2000 נקודות זכאות  !!

חידוש : חידת חמיצר באויר

הראשון מבין נוסעי אל על אשר יצליח לפצח את כתב החידה המיוחד שחמיצר רקם יזכה ב- 2000 נקודות למועדון הנוסע המתמיד של אל על.

כתב החידה יופיע  במהלך שנת 2000 במגזין "אטמוספירה" המחולק לנוסעים בכל טיסות אל על.

החידה עוצבה  על בסיס חזותי של תמונה וצבע  כך שתתאים לבני כל השפות וכל התרבויות .

ומה צריך לעשות:

כתב החידה מכיל רמזים רבים שמובילים אל מקום עלום של  "אוצר" - אי שם על פני כדור הארץ!!!  הזוכה  יהיה הראשון שינקוב בשמו של  היישוב המוצפן.

רמזים מקלים לאיתור ה"אוצר"  ישובצו בין  דפי מגזין אטמוספירה וכן במגזין הוידאו של אל על.

ועד שיימצא הפותר המאושר הראשון שיגרוף את מלוא הפרס – ישותפו כל שאר מתמודדי החידה (שלא פתרו נכונה) בהגרלה חודשית של  פרסים יקרי ערך : ארוחות זוגיות במסעדות גורמה, סופי שבוע זוגיים בבתי מלון בארץ, מוצרי חשמל ועוד

והיה ולא תיפתר החידה עד תום שנת 2000   (ואצל חמיצר זה יכול לקרות) יזכה,

ב- 2000 נקודות הפרס, הנוסע שפתרונו היה הקרוב ביותר , גיאוגרפית, למקום ה"אוצר".

2000 נקודות במועדון הנוסע המתמיד של אל על מזכות את הנוסע במחלקת תיירים  בכרטיס טיסה לכל אחד מיעדי אל על ברחבי העולם (למעט לוס אנג'לס בעונות השיא). 2000 נקודות במועדון הנוסע המתמיד של אל על מזכות את הנוסע במחלקת עסקים בכרטיס טיסה לכל אחד מיעדי אל על ברחבי העולם מלבד לוס אנג'לס (ובעונות השיא ליוון, טורקיה, מצרים, קפריסין, אירופה כולה וניירובי) כמובן שרבים מן היעדים משאירים בידי הזוכה "עודף" נקודות להמראה הבאה...

דירקטוריון אל על אישר התוכנית המסחרית של

החברה לשנת 2000 .

דירקטוריון חברת אל על אישר את התוכנית המסחרית להפעלת החברה אשר הציגה הנהלת

אל על  לשנת 2000 בפני הדירקטוריון בישיבתם האחרונה.

במרכז התוכנית מאמץ מרוכז להפיכת חברת אל על לחברה הפועלת גלובלית, באמצעות חתימת הסכמי 'קוד שרינג' עם חברות תעופה בינלאומיות מובילות כאמריקן אירליינס -  ליעדים ברחבי ארצות הברית וחברות אירופאיות מובילות - ליעדים באירופה.

כמו כן, תתמקד החברה בפיתוח הסכמי 'קוד שרינג' קיימים בהם שותפה אל על תוך שימת דגש על ההסכמים עם חברת התעופה SN, איבריה, פינאייר ו- SAA חברת התעופה של דרום אפריקה.

מאחר וההסכם הדומיננטי של אל על עומד להיות זה שנחתם עם חברת אמריקן אירליינס, מטבע הדברים, מתמקדת אל על בקשירת קשרים עם חברות תעופה להן הסכמי 'קוד שרינג' עם חברה זו השייכת לאיגוד הבינלאומי של חברות תעופה WORLD ONE .

אל על תפעל לחיזוק ההסכמים הללו תוך הגדלת התדירויות לאותן ארצות ויעדים עליהם חלים הסכמי  ה 'קוד שרינג'. כך תגדיל אל על את מספר הטיסות שמפעילה על הקווים לברצלונה, מדריד, בריסל, הלסינקי וקופנהגן מחד, ותצמצם את פעילותה ליעדים בארצות הסמוכות לארצות אלו: החברה תפסיק את פעילותה הרציפה לליסבון, שטוקהולם  וכן תפסיק את טיסות המטען הרציפות למיאמי. אך תמשיך לקיים את פעילות המכירות במיאמי .

החברה תשנה את פרופיל הפעילות במזרח הרחוק ותתמקד בפיתוח שווקים חדשים  הן בתחום הנוסעים והן בתחום המטען. היעד העיקרי לפיתוח באזור זה השנה יהיה הונג קונג. אל על תגדיל את נפח התדירויות ותרחיב את סוג הציוד אותו מפעילה מזרחה :  במהלך השנה מתכוונת אל על להגיע  ל- 4 תדירויות שבועיות להונג קונג במטוסי בואינג  747 , אשר יכללו טיסות נוסעים וטיסות מטען.

החברה תתמקד בהגדלת כמות המטענים המוטסת בבטן המטוסים ותמקד את לוח טיסות  מטוסי המטען ייחודיים , רק ליעדים שיגדילו רווחיות . כאמור, תפסיק את טיסות המטען הרציפות למיאמי ותגביר פעילות בהונג קונג .

יישום התוכנית המוצעת הינו מיידי.

כתוצאה מצעדים מסחריים אלו תבטל אל על 25 תקנים של עובדים בחו"ל .

אורי סירקיס , סמנכ"ל מסחר וקשרים תעופתיים של אל על מסר עוד כי "גם בפעילות החברה בדרום אמריקה מתוכנן ראירגון שיביא להקטנת הוצאות. התוכנית כוללת התאמת המבנה האירגוני של אל על ושל נציגויות החברה בחו"ל לסביבה העסקית בה פועלת ולהסכמי 'קוד שרינג' עליהם חתמה החברה וכבר מופעלים בלוח הפעילות שלה".

בכוונת אל על  ליישם שינויים מבניים ומסחריים אלו ברבעון הראשון של שנת 2000 , בו

נפח התנועה יחסית חלש ולהגיע ערוכים במבנה ובלוח טיסות חדש יעיל מסחרי ומתאים לצרכיהם  של לקוחות החברה , כבר לעונת השיא החל מפסח הקרוב.

על פי ההערכה לוח הטיסות החדש ישפר את הכנסות החברה בכ- 10 מיליון דולר בחישוב שנתי ואילו החיסכון בהוצאות כתוצאה ממהלכים אלו מוערך בכ- 1.5 מיליון דולר בשנה.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

דברי נחום קרה על הפסקת טיסות למונטריאול 26/12/99

מ- 85 אל על מפעילה קווים לטורונטו ומונטריאול עד כניסת AC לקו לפני כ- 3 שנים. עד אז נאלצה אל על להפעיל הקווים עפ"י קריטריון שהוכתב ע"י השלטונות הקנדיים כלומר מס' הטיסות המופעלות ל- YMX לא יהיה קטן ממספר הטיסות המופעלות לטורונטו  YYZ .

השלטונות הקנדיים נקטו מדיניות זו על מנת לעודד תנועה ותעסוקה ב- YMX .

עם כניסת AC  לקו  טורונטו ת"א  ובשלב מאוחר יותר לדורבל , המהווים שדות תעופה מהם ניתן לפזר תנועה לארה"ב AC נהנית מיכולת למלא טיסותיה לא רק בתנועה מישראל לקנדה אלה גם בתנועה מ/אל ארה"ב .

ככל ש AC הגדילה תדירויותיה בין קנדה וישראל פגעה במסה הקריטית של הכדאיות הכלכלית של אל על בהפעלת הטיסות מ- YMX לת"א. מאחר ובמאבק שנוהל בין שלטונות ישראל וקנדה , ישראל החליטה לוותר למוביל הקנדי ואפשרה  לו להפעיל 7 טיסות שבועיות בעונות החורף , טיסות אל על הפסיקו להיות כדאיות לאל על שלא מתחרה בתנאים שווים והוגנים עם AC עקב חוסר תנועה מארה"ב , והיא נאלצה לבטל פעילותה ל/מ מונטריאול לאחר שנים של פעילות בקו.

ההחלטה התקבלה דרג רה"מ.

אירוע 'טעימת היין' של  אל על  ב 'יקבי קיסריה'.

ביום חמישי, ה- 2 בדצמבר ,  ערכה אל על אירוע 'טעימת יין' עיוורת , במטרה לבחור את היינות אשר יוגשו בטיסות החברה, לנוסעי החברה בשנה הקרובה שנת 2000 .

חבר הטועמים הורכב מטועמי יין מקצועיים , נוסעים מתמידים של אל על חובבי יין, וכן אורחים ביניהם הגב' גליה אלבין ואיש התקשורת מני פאר.

השנה , החליטה חברת אל על לראשונה, להביא לטעימה גם יינות להגשה במחלקת תיירים בנוסף למחלקת עסקים ומחלקה ראשונה, במטרה לשפר טיב היין המוגש  לנוסעי מחלקת תיירים.

להלן רשימת היינות אשר הגיעו למקומות הראשונים בטעימה על פי הקטגוריות המצוינות:

יינות מחלקת עסקים ומחלקה ראשונה :

יינות אדומים:

פקס:  03-9717410        טל': 03-9716904

בית שאן בעמק - בית שאן גם באוויר

טקס השקת מטוס בואינג 800 - 737 , ע"ש  ' בית שאן' , נערך

בנתב"ג ביום שלישי ה- 10 באוגוסט.

באירוע חגיגי השיקה חברת אל על את מטוס הבואינג 800 - 737 החדש הנושא את השם ' בית שאן ' במעמד ראש עיריית בית שאן מר פיני קבלו ומנכ"ל אל על מר יואל פלדשו . האירוע התקיים ביום שלישי ה- 10 באוגוסט במתקני אל על בנתב"ג.

שיאו של האירוע היה טקס הסרת הלוט מעל הכתובת ' בית שאן ' המוטבעת באף המטוס. את הלוט הסירו בצוותא ראש העיר ומנכ"ל החברה.

במעמד ההשקה השתתפו כ- 100 אורחים מוזמנים מבית שאן , בהם בני נוער , מדריכים, גמלאים ועולים חדשים תושבי העיר.

ראש העיר  פיני קבלו הודה לחברת אל על שנאותה לקרוא את אחד ממטוסיה החדשים ע"ש העיר בית שאן: "זהו יום חג הממלא את העיר ותושביה גאווה רבה. אנו מעריכים מאד את החלטת הנהלת אל על לקרוא מטוס ע"ש העיר בית שאן ,שבדרך כלל , עקב ריחוקה הגיאוגרפי ממרכז הארץ אינה זו להכרה מספקת. אני תיקווה כי אל על  תשמש מודל חיקוי למוסדות וגופים נוספים מכל רחבי הארץ" אמר ראש העיר .

יואל פלדשו מנכ"ל אל על אמר: " חברת אל על היא חברת התעופה הלאומית של כל תושבי ישראל, אנו מוקירים את ההזדמנות שנתנה לנו ליצור זיקה בין כלל תושבי ישראל בכל הארץ ובין החברה הלאומית, באמצעות המטוס  ' בית שאן ' יצא שמה של העיר למרחוק" .

זהו מטוס בואינג 800 - 737 השלישי מבין 5 המטוסים מסוג זה שרכשה החברה .

לאחרונה נתקבלה באל על החלטה להעניק לכל מטוסי החברה שמות פרטיים , כל מטוס ישא שם של אחת מערי ישראל .

שני מטוסי ג'מבו 400 - 747 נושאים את השמות ירושלים ותל אביב - יפו , שני מטוסי ה- 800 - 737  שהגיעו השנה נושאים את השמות טבריה ואילת ואילו עתה הצטרף אליהם אחיהם הצעיר אשר לו הוענק השם

' בית שאן '.

' בית שאן ' מתוכנן לבצע טיסות לכל הבירות והערים באירופה אליהן מפעילה אל על טיסות סדירות.

156 מושבים במטוס ופועלות בו שתי מחלקות: עסקים ותיירים.

​

60 מילים על טעימת יין .

חברת אל על ערכה אירוע בו בחרו לקוחות מתמידים וטועמי יין מקצועיים את היינות אשר תגיש החברה במטוסיה בשנת 2000 - בכל מחלקות השרות: תיירים ,עסקים ומחלקה ראשונה, במטרה לשפר את איכות היין המוגש לנוסעי החברה . האירוע התקיים ב "יקבי קיסריה" שבקיסריה.

בחירת היינות נערכה בטעימה עיוורת כאשר היין נמזג לכוס ממוספרת שלא לעיני הטועמים והוגש לטועמים מיד לאחר מזיגתו. שלושה פרמטרים נלקחו בחשבון : ריח, צבע וטעם.

בטעימה השתתפו יינות מיקבים מובילים בארץ.